Кількість
|
Вартість
|
||
|
Індикаторні смужки для визначення фальсифікації сирого молока Milk Security
Тест-смужки Milk Security призначені для швидкого і надійного визначення фальсифікації молока. На якість молока і молочних продуктів впливає наявність нейтралізаторів, перекису водню, сечовини.
Визначення нейтралізаторів
Для поліпшення показань лактометрів в молоко часто додають бікарбонат натрію, гідроксид натрію, карбонат натрію або гашене вапно. При реакції з цими речовинами реагентна зона тест-смужки забарвлюється від жовто-зеленого до синьо-зеленого. Зчитування результату проводиться через 90 секунд після взаємодії. Цей тест не буде ефективним, якщо пройшла реакція нейтралізації самих цих нейтралізаторів. Це відбувається при скисанні молока, і тоді тест буде негативним. У разі лужної реакції молока на присутність слідів соди рекомендується використовувати й інші методи.
Визначення перекису водню
У молочній промисловості ніяк не обійтися без дезінфікуючих засобів. Поряд з хлором і діоксидом хлору як дезінфектор часто використовують перекис водню, який є більш потужним дезінфектантом. Тестування за допомогою смужок дозволяє контролювати якість молочної продукції і є гарантією того, що залишки перекису повністю видаляються з обладнання перед заливкою молока.
Реакція на перекис водню має високу ступінь чутливості. Реагентна зона смужки змінює колір від світло-жовтого (75ppm; 0.0075%) до жовто-коричневого (250ppm; 0.025%). Час зчитування 60 секунд.
Визначення концентрації сечовини
Сечовина, додана в молоко, підвищує вміст сухого знежиреного молочного залишку, а також впливає на активність іонів водню і pH. Показник наявності сечовини в молоці - зміна кольору реагентної зони від жовтого до рожево-червоного, концентрація 0,07-0,12%. Концентрація сечовини вище 0,07% в молоці є неприпустимою. Час зчитування результату становить 90 секунд. При відсутності нейтралізаторів в молоці концентрація сечовини оцінюється за шкалою 1, при їх наявності - за шкалою 2 (більш інтенсивною).
Параметри | Концентрація | |||
Нейтралізатори | 0 | 0.03% | 0.06% | 0.10% |
H2O2 (Перекис водню) | 0 | 75ppm (0.005%) | 150ppm (0.015%) | 250ppm (0.025%) |
Сечовина | 0 | 0.07% | 0.12% |
|
Спосіб застосування
- Опустити зону індикатора тест-смужки в пробу молока на 3 секунди.
- Вийняти тест-смужку і прибрати з неї залишки молока, злегка постукавши по краю чашки тест-смужкою.
- Порівняти колір реагентної зони з колірною шкалою на етикетці.
Рекомендації та зберігання
Тест-смужки Milk Security повинні зберігатися в щільно закритій кришкою тубі в темному і сухому місці. Не треба їх зберігати в холодильнику. Для тестування брати необхідну кількість смужок і відразу ж закривати тубу. Не торкатись реагентної зоні смужок руками.
Термін придатності смужок: 12 місяців з дати виробництва.
Кількість смужок в упаковці - 50 штук.